Într-un cuplu cu provocări?

Când o relație începe să scârțâie, pur și simplu o simți. Nu e chiar tragic, dar cu siguranță nu e varianta ideală. 

„Cuplurile cu probleme preferă să aștepte în medie cam șase ani până decid să caute ajutor”- dr. John Gottman

Şase ani adună resentimente înainte de a începe să își rezolve cu adevărat problemele.

În general, învățăm să devenim cupluri implicate prin propria educație și din diverse experiențe de viață. Din păcate, o educație propriu-zisă despre relații și despre cum să faci față provocărilor unui cuplu nu este disponibilă în şcoala. De aceea, majoritatea cuplurilor caută susținere din exterior doar după ce au consumat multă suferință și chiar au luptat din greu pentru relația lor.

Un parteneriat grozav de viață implică angajament reciproc, precum și asumarea responsabilității pentru ceea ce ne dorim. De asemenea, presupune să învățăm abilitățile și nuanțele necesare înțelegerii intimității, pentru a ne simţi cu adevărat împliniţi în doi.

De ce să nu preiei controlul și să te asiguri că relația ta de cuplu este exact așa de minunată cum ți-ai dorit-o?

Programul de coaching „Cuplu Resuscitat” ţi se potriveşte dacă:

  • te îngrijorează faptul că, deși sunteți împreună, trăiți vieți separate;
  • lipsa de comunicare și certurile frecvente, cateodată chiar violente, au devenit ceva normal;
  • starea generală în cuplu e dominată de deprimare și plictiseală;
  • nu mai există satisfacție în viața intimă;
  • simți că lipsește solidaritatea dintre voi și chiar aveți aspiraţii diferite;
  • bănuiești că există sau trăiești infidelitatea emoțională sau propriu-zisă;
  • nu știi cum să îți salvezi relația și nici măcar dacă îţi mai dorești asta.

Programul de coaching „Cuplu Resuscitat” este destinat acelora care sunt nefericiți în relația lor actuală şi care vor să evite desparţirea.

Unii dintre clienți preferă să vină la sesiuni împreună, alții, singuri. Eu le ofer variante flexibile, capabile să le acopere nevoile, în funcție de ce li se potrivește mai bine. Mă preocupă să asigur o abordare echitabilă, încurajatoare, lipsită de judecăți.

Majoritatea clienților mei consideră o veritabilă ușurare faptul că beneficiază de spaţiul sesiunilor de coaching, în care se simt liberi să exploreze ce se întâmplă cu adevărat în cuplul lor, să se uite dincolo de conflictele sau nemulţumirile evidente şi să comunice fără teamă.

Fiecare relaţie îşi are contractul ei, de cele mai multe ori implicit, aşa cum îşi are şi propria dinamică.

În cadrul programului de coaching „Cuplul Resuscitat”, veţi începe prin a vă uita în profunzime la contractul vostru iniţial şi la aşteptările voastre reale. Se poate să realizaţi că există diferenţe majore între realităţile fiecăruia şi că acestea sunt sursele neînţelegerilor. Pentru a putea merge mai departe, veţi creiona şi agreea o noua hartă a cuplului. 

Decodificând şi dinamica relaţională dintr-o perspectivă nouă, fiecare îşi va asuma partea lui de responsabilitate pentru ceea ce nu funcţionează în relaţie şi ceea ce are de făcut pentru a schimba. Veţi începe să vă repoziţionaţi în relaţie cu celălalt. Din acest moment se deschide, real, posibilitatea reconstrucţiei relaţiei.

Fericirea cuplului se construieşte în jurul a două nevoi majore, nevoia de unire cu celălalt şi nevoia de separare. Capacitatea de regenerare a unui cuplu depinde de echilibrul dintre momentele în care partenerii sunt împreună şi momentele în care sunt singuri, în contact cu propria lor individualitate. În timpul sesiunilor de coaching de cuplu, vă veţi uita la a fi cu sine şi la a fi cu celalalt, cu scopul de a găsi o nouă reţetă proprie pentru a le îmbina pe cele două.

Studiile arată că doar 1/3 din conflictele în cuplu se pot rezolva, 2/3 sunt perpetue. Pe parcursul programului de coaching „Cuplu Resuscitat” vă veţi crea un sistem prin care veţi identifica mai uşor când apar aceste conflicte, care sunt semnele premergătoare, care sunt acelea pe care le puteţi rezolva şi cum puteţi face faţa, cu succes, celor perpetue. Da, acest lucru este posibil!

Foarte important, sesiunile de coaching de cuplu vă vor facilita reconectare la proiectul vostru comun de viaţă!

În medie, sunt necesare minimum 12 sesiuni de coaching relațional de cuplu pentru a putea acționa benefic, a căpăta noi abilități, tehnici și perspective. Sesiunile se desfăşoara faţă in faţă sau pe skype.

Ca rezultate ale procesului de coaching „Cuplu Resuscitat”, clienţii au experimentat creşterea intimităţii, pasiunii, îmbunătăţirea vieţii sexuale, a comunicării, resucitarea relaţiei şi creşterea ei la un nivel pe care nu îl atinsese înainte.

Dacă tu și partenerul tău sunteți dispuși să investiți timp și energie pentru a vă vindeca relația de cuplu și a restabili armonia, eu îți pot oferi experiența și pregătirea mea. Te aștept să mă contactezi la şi să discutam în amănunt cum acest program este cel mai potrivit pentru cuplul vostru la simona@simonagherasim.ro

Când am intrat în procesul de coaching de cuplu, relația noastră era aproape încheiată. Ne separasem după o lungă perioadă de certuri. Am apelat la Simona ca ultimă soluție și a fost o decizie excelentă! Ea ne-a ajutat să conștientizăm care ne erau tiparele personale, ce aduceam în relație, care erau punctele noastre de inflexiune, cum ne putem reconstrui relația și multe altele……. – Maria & Paul