Înainte de a spune DA

Majoritatea oamenilor sunt de acord că o căsnicie fericită este una dintre marile bucurii ale vieţii. Și cu toate astea,

cele mai multe cupluri investesc mai mult timp pentru planificarea petrecerii de nuntă, de exemplu, sau pentru căutarea unei case decât pentru a se pregăti conştient pentru căsnicie

În consecință, petrecerea sau casa pot ajunge să fie mult mai bine construite decât relația de cuplu! Te interesează să obții acea căsnicie împlinită ce durează o viață?

Programul de coaching “Înainte de a spune DA” este conceput pentru a ajuta cuplurile stabilizate să se îndrepte catre acea căsnicie reușită, de termen lung. Studiile au arătat că, în cazul celor care se preocupă și caută modalități de a-și pregăti conștient o viață împreună, cresc semnificativ șansele de a rămâne fericiți până la adânci bătrâneți, în medie cu 31%.

Scopul sesiunilor de coaching din programul “Înainte de a spune DA”, este să vă ajute, ca și cuplu:

 • să aveți așteptări mai clare și mai realiste. Care sunt așteptările fiecăruia de la celălalt, privitor la căsnicie?
 • să vă puneți de acord în privința obiectivelor și visurilor împărtășite. Unde vreți să ajungeți și ce vreți să creați împreună?
 • să conștientizați limbajul în care fiecare dintre voi își exprimă afecțiunea. Cum vă exprimați dragostea către celălalt? Cum preferați să vi se ofere dovezile de afecțiune?
 • să clarificați valorile în care credeți fiecare. Care sunt cele mai importante lucruri pentru voi, ca persoane individuale? Care sunt valorile voastre de cuplu?
 • să obțineți o mai bună înțelegere a dinamicii relației.
 • să definiți o rețetă proprie pentru a spori zi de zi implicarea și dragostea.
 • să preveniți cele mai frecvente greșeli care provoacă resentimente și sufocă relația.

Coaching-ul premarital pornește de la premisa că, înțelegând anumite lucruri, puteți să vă descurcați de la bun început cu problemele inerente relațiilor de cuplu.

John Gottman afirmă că doar 33 % din problemele unui cuplu pot fi rezolvate, restul de 67 % sunt perpetue și ceea ce au de făcut partenerii este să descopere cum le pot face față, crescând în același timp relația.

Sesiunile de coaching sunt un spațiu excelent pentru a descoperi cele mai eficiente strategii de a face față acestor provocări perpetue.

Programul de coaching “Înainte de a spune DA” se desfășoară pe parcursul a 6-8 sesiuni de câte 1,5 ore fiecare. Înainte de prima sesiune, parcurgem un chestionar detaliat, care va constitui baza discuțiilor.
Lucrurile esențiale pe care le vei descoperi despre cuplul vostru sunt:

 • modalități de a stabili tipare sănătoase de interacțiune, pentru a experimenta conectarea și împlinirea reală.
 • strategii personalizate și scopul comun al unei căsnicii de termen lung.
 • căi de comunicare pentru soluționarea posibilelor conflicte și îmbunătățirea înțelegerii reciproce.
 • crearea și menținerea intimității autentice – psihice, emoționale, fizice.
 • cum să fii cu adevărat un partener/ o parteneră implicat/ă și dedicat/ă căsniciei pe care o întemeiați.

Cel mai important, partenerii de cuplu descoperă nu doar cum să fie dedicați celuilalt, ci însuși parteneriatului în care se implică. Cred că este mult mai ușor să pornești la drum bine pregătită și mai degrabă să previi decât să tratezi.

M-aș bucura să îmi oferi ocazia de a te ajuta la construirea unei relații puternice care să dureze întreaga viață.  Îmi poți scrie la simona@simonagherasim.ro, pe blog sau în formularul de contact. Te aștept!