Singură într-o lume a cuplurilor

Singura intr-o lume a cuplurilor

Singură într-o lume a cuplurilor

Posted by Simona in Căsătorie, Comunicare, Flirt, Întreab-o pe Simona, Iubire de sine, Relație 16 Apr 2015

Ți se pare vreodată că la restaurant, pe stradă, la spectacole, lumea se împarte doar la doi? Cuplurile par să fie peste tot în jurul tău, făcându-te mai conștientă de faptul că ești doar tu cu tine, singură și pe cont propriu.

Cu siguranță există multe avantaje în a fi singură. Atunci când ești de una singură faci ce vrei, transformând statutul într-un context pentru libertate deplină.

Poți să arăți exact cum îți place ție. S-ar putea să fii mai motivată să arăți bine sau să o lași mai moale cu imaginea de sine, depinde cum ai chef. Nu ești condiționată de programul, dorințele și preferințele altcuiva, e vorba despre tine în primul rând și despre alegerile tale. Te poți dedica integral unui hobby, unui job, unei cariere. Poți călători oricât. Te poți muta în orice loc dorești, după preferințe personale sau cerințe profesionale. Poți profita de această libertate pentru a fi tu însăți: să descoperi cine ești cu adevărat și ce îți dorești, astfel încât să simți că nu te vei opri niciodată din evoluție.

Și totuși, remarci și unele dezavantaje…La sfârșitul zilei, poate că te confrunți cu singurătatea- mărturisită sau nu, cu lipsa intimității și a tandreții, cu dorința de stabilitate și confort psihic. Îți dorești sentimentul de încredere care apare într-o relație de durată de calitate. În afară de presiunea pe care tu singură s-ar putea să o pui asupra ta, mai apar cicălelile și șușotelile celor din jur. Uneori poate că te simți inconfortabil în anumite cercuri sociale tocmai pentru că nu aduci încă “o jumătate” cu tine…

Deși știi că trăind în timpuri moderne nu mai e nevoie să fii jumătatea cuiva, începi să ți-o dorești din ce în ce mai mult!

Nu te-ai lăsa atrasă într-o conformistă cursă de a forma un cuplu doar pentru că așa consideră alții potrivit. Îi urmărești cu curiozitate pe cei care se pregătesc conștiincios pentru vânătoarea de parteneri și le recomanzi filmul “The Lobster”.

Și totuși ți-ai dori certitudinea că există acolo bărbatul potrivit pentru tine, alături de care te poți bucura de experiențele pe care le poți trăi numai într-o relație de cuplu.
Deseori aud de la clientele cu care lucrez că “Bărbații buni sunt luați” sau că “Nu mai există bărbați singuri”.
Vestea bună este că există. Rapoartele Institutului Național de Statistică (INS) arată un număr aproape egal de bărbați și femei, contrazicând raportul imaginar “trei femei la un bărbat”. Există deci un potențial echitabil pentru întemeierea unei relații așa cum îți dorești.
În ce privește calitatea persoanelor, te asigur că “cei buni” nu sunt cu toții luați. Ar fi, dacă oamenii s-ar implica în mod conștient și total asumat într-o relație. Așa ar rămâne acolo, fideli și fericiți până la sfârșitul vieții. Dar realitatea e că, deocamdată, cuplurile sunt confruntate cu multiple provocări și partenerii, neștiind să le gestioneze, ajung să se despartă. Mulți dintre oamenii confruntați cu experiența despărțirilor au ocazia de a deveni mai înțelepți și de a face alegeri ulterioare mai sănătoase. Partea pozitivă este că ajung să beneficieze de o mai mare maturitate în urma acestor lecții de viață. Sunt oameni care evoluează din punct de vedere emoțional și spiritual și devin disponibili pentru a întemeia relații mai bune decât cele de până atunci.

Personal, cred că tărie că există un partener pentru fiecare!
În ziua de azi sunt la îndemână mult mai multe oportunități de a întâlni persoana potrivită pentru o poveste reușită de dragoste. Poți participa la conferințe și evenimente, manifestări culturale, cursuri alternative etc, unde ai mai multe ocazii de a întâlni oameni cu aceleași preocupări ca ale tale. Poate că găsești oameni interesanți chiar în cercul social, printre prieteni și cunoștințe comune. Deși poate părea că munca nu se intersectează cu viața personală, multe relații au fost facilitate de activitățile profesionale, așa că merită luate în considerare cu atenție. În ce privește tehnologia și internetul, există diverse site-uri și aplicații dedicate, unele cu o reputație foarte bună. Lista ar putea continua.
Cu toate aceste argumente, dacă totuși nu îi vezi, îmi mai rămâne să te întreb dacă într-adevăr îți dorești să fii într-o relație.
Există o vorbă care spune că “atunci când profesorul e pregătit, elevul apare”. Am văzut-o de multe ori manifestată: când o femeie își dorește să rămână însărcinată începe să remarce toate femeile însărcinate de pe stradă (cel puțin, așa mi s-a întâmplat mie) sau că atunci când îți dorești un anumit model de mașină, începi să vezi peste tot acea mașină. De ce ar fi diferit cu partenerii de viață?

Deși mintea declară că “Da”, poate că în realitate, o anumită parte din tine nu este în deplin acord cu această dorință. Se spune că în spatele oricărui comportament există o intenție pozitivă. Mai exact, dacă ești singură este pentru că există ceva bun în această situație, ceva valoros și important pe care poate crezi că l-ai pierde fiind într-o relație de cuplu. Câteva exemple ar putea fi siguranța că nu vei suferi, siguranța că vei continua să te dezvolți și că nu vei renunța la viața ta pentru familie, libertatea și așa mai departe.

Și atunci, mă întreb, care ar putea fi beneficiul tău ascuns în a fi singură într-o lume a cuplurilor?

Răspunsul la această întrebare te poate duce cu un pas mai aproape de ceea ce îți dorești,
Te invit să împărtășesti mai jos cu noi răspunsul!

Post a comment